Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rogaliki z czarna porzeczką

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 920

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • stolnica
  • szklanka

Jak zrobić Rogaliki z czarna porzeczką?

Mąkę, jajka i cukier włożyć do miski, wlać mleko, dodać pokruszone drożdże i stopione ciepłe masło. Ciasto dokładnie wyrobić. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość pół centymetra. Szklanką lub większym kubkiem wycinać kółka. Na brzegu każdego z nich położyć porcję porzeczek, posypać cukrem zawinąć i zlepić.

Rogaliki ułożyć luźno na posmarowanej tłuszczem blasze i pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z czarna porzeczką

enia#

enia

2012-10-31 07:47:49

Czarnych porzeczek nie mam ale domowe konfiturki i dżemy z czarnej porzeczki tak. Nigdy nie piekłam rogali z dżemem z czarnej porzeczki ale juz sobie wyobrażam ich smak - kwaskowa konfiturka i dużo słodkiego lukru. Super. Dzięki za pomysł !

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne