Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pyzy

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 13966

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszne pyzy ziemniaczane. Świetnie smakują świeżo ugotowane, jak i po mrożeniu. Najsmaczniejsze z kiszonym ogórkiem i podsmażane w plastrach. Polecam!

Zdjęcia

Pyszne <b>pyzy ziemniaczane</b>. Świetnie smakują świeżo ugotowane, jak i po mrożeniu. Najsmaczniejsze z kiszonym ogórkiem i podsmażane w plastrach. Polecam!

Składniki

Farsz

  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • olej 1 łyżka
  • grzyby ugotowane zmielone 30 dag
  • boczek 15 dag
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pyzy?

Ugotowane ziemniaki gotowane przepuścić przez praskę. Surowe ziemniaki, starte na tarce dobrze wycisnąć, przełożyć do miski i wymieszać z ugotowanymi. Dodać jajko i oba rodzaje mąki. Posolić do smaku i wyrobić na masę.

Kapustę gotować 15 min. Dokładnie odcisnąć kapustę i dodać grzyby. Pokrojony w kostkę boczek usmażyć na oleju. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Ciasto podzielić na równe części, rozpłaszczać w dłoni i nakładać porcje farszu. Zlepiać i formować pyzy

. Wrzucać na wrzącą wodę (nie mieszać one same wypłyną na wierzch), lekko osoloną i gotować 12 minut.

Podawać polane skwarkami.
Komentarze

Do przepisu na: Pyzy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne