Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pulpety faszerowane pieczarkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5581

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pulpety faszerowane pieczarkami
Pulpety faszerowane pieczarkami

Składniki

  • mięso z kurczaka 1,2 kg
  • pieczarki 35 dag
  • bułka czerstwa 1-2 szt
  • mleko 80 ml
  • woda 80 ml
  • tarta bułka 0,5 szkl
  • sól
  • masło 7 łyżek
  • czosnek 1 ząbek

Jak zrobić Pulpety faszerowane pieczarkami?

Z bułek odkroić skórkę, miękisz namoczyć w mleku zmieszanym z wodą. Mięso odkroić od kości i razem z czosnkiem oraz bułką dwukrotnie zemleć w maszynce. Dodać mleko lub wodę pozostałą po namoczeniu bułki i 2 łyżki miękkiego masła, posolić i wymieszać. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć na 2 łyżkach masła i posolić. Z masy mięsnej uformować krążki, na środku rozłożyć pieczarki i uformować okrągłe pulpety. Obtoczyć pulpety w tartej bułce i zrumienić na 3 łyżkach masła. Następnie dopiec w gorącym piekarniku.
Komentarze

Do przepisu na: Pulpety faszerowane pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne