Przepis na Pstrąg po norwesku

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1195
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Pstrąg po norwesku?

Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki. Rybę myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie napełniamy drobno posiekanym koperkiem, obkładamy żółtym serem i posypujemy truskawkami. Folię aluminiową smarujemy olejem, układamy na niej przygotowaną rybę, zawijamy i grillujemy ok. 30 min.

Podobne przepisy

Łosoś na parze

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Śledzie warstwowe z jabłkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Rybka dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Dorsz w soku z cytryny smażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby