Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pstrąg marynowany

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2842

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pstrągi 4 szt.
  • biała rzepa 1 szt.
  • sos sojowy 300 ml
  • sherry 100 ml
  • świeża kolendra 2 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • chrzan wasabi 2-3 łyżki

Jak zrobić Pstrąg marynowany?

Opłukać i osuszyć pstrą­gi. Obrać rzepę i zetrzeć na tarce do warzyw. siekać kolendrę. Wymieszać sos sojowy z sherry i kolendrą, przyprawić solą i pieprzem. Pstrągi obficie posmarować marynatą w środku, do każdej ryby włożyć garść rzepy. Pstrągi umieścić w naczyniu i polać pozostałą marynatą. Mary­nować w lodówce co najmniej 6 godz. (najlepiej całą noc), od czasu do czasu od­wracając. Ryby włożyć
w łapki do grillowania i upiec na grillu. Można też ułożyć je na folii aluminio­wej i upiec pod rozgrzanym grillem piekarnika albo usmażyć na lekko natłusz­czonej patelni grillowej. Po­dawać z chrzanem wasabi.
Komentarze

Do przepisu na: Pstrąg marynowany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne