Przepis na Przysmak z szynki i boczniaków

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1523
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

Jak zrobić Przysmak z szynki i boczniaków?

Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Szynkę pokroić w kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim szynkę. Dodać boczniaki, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby smażyć do zrumienienia i odparowania płynu. Owczy ser pokruszyć. Jajka wymieszać z wodą, owczym serem i solą. Przygotowaną mieszanką polać grzyby. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Masy nie mieszać tylko przesuwać poruszając patelnia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Naleśniki z sosem grzybowym z kurczakiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 24 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Grzyby

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-24

Dodany przez: Pola

Kategoria: Grzyby

Marynowane zielonki gąski

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby

Borowikowe kotlety

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Nadzienie do krokietów

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-25

Dodany przez: malinka

Kategoria: Grzyby

Kurki smażone z cebulą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Grzyby