Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Prawdziwa kutia z bakaliami

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1841

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Składniki

  • pęcak 2 szkl
  • miód 8 łyżki
  • mak 1 kg
  • orzechy laskowe 10 dag
  • orzechy włoskie 10 dag
  • figa 20 dag
  • skórka pomarańcza podsmażana 10 dag
  • woda 4 szklanki

Jak zrobić Prawdziwa kutia z bakaliami?

Wodę zagotowujemy, wsypujemy pęcak, przykrywamy pokrywką garnuszek, ustawiamy na najmniejszy ogień, gotujemy aż pęcak będzie miękki. Odcedzamy na sitku aż ścieknie. Mak sparzamy wrzątkiem, odcedzamy, przekręcamy przez maszynkę z trzy razy. Wszystkie bakalie mieszamy, dodajemy ugotowany pęcak, miód, mieszamy. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Prawdziwa kutia z bakaliami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne