Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Polędwica wołowa w cieście

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3764

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Polędwica wołowa w cieście

Składniki

  • Polędwica wołowa 60 dag
  • jajka 3 szt.
  • mąka 1 szklanka
  • mleko 0,25 szklanki
  • śmietanka 1 łyżka
  • czosnek 3 ząbki
  • majeranek 1 łyżka
  • olej do smażenia 1 szklanka
  • pieprz mielony 0,5 łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka

Jak zrobić Polędwica wołowa w cieście?

Mięso podzielić na 5-6 porcji, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem. Do rondla wlać mleko, śmietanę, dodać żółtka, dokładnie wszystko roztrzepać i, stale ubijając, do­dawać stopniowo mąkę, roztarty z solą czosnek, pieprz, majeranek, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Delikat­nie, ale dokładnie wymieszać. Na głębo­kiej patelni mocno rozgrzać olej. Każdy płat mięsa zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ryżem i surówkami.
Komentarze

Do przepisu na: Polędwica wołowa w cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne