Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Podpiwek na kawie ince

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4685

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Świetny na upalne dni.

Zdjęcia

Świetny na upalne dni.

Składniki

Jak zrobić Podpiwek na kawie ince?

Wodę zagotowujemy, dodajemy cukier, kawę inkę, mieszamy. Przestudzamy inkę. Drożdże mieszamy w 1 szklance kawy inki. Gdy inka przestygnie dodajemy rozmieszane drożdże, mieszamy. Zlewamy do butelek, zakręcamy szczelnie. Odstawiamy na 4 dni w ciepłym miejscu.
Komentarze

Do przepisu na: Podpiwek na kawie ince

!korona#

!korona

2013-04-25 19:26:57

dziś robię ten podpiwek napisze jak będzie gotowy

Asus#

Asus

2012-03-31 19:27:38

Podpiwku długo nie robiłem muszę sprawdzić ten przepis.

CEZARY#

CEZARY

2011-12-08 21:30:31

Podpiwek najlepszy jak dla mnie na drugi dzień, ale dla mojego męża za 3 dni.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne