Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Placki marchewkowe

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1211

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Kto powiedział, że jak placki, to muszą być ziemniaczane ;)

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • tarka
  • patelnia

Jak zrobić Placki marchewkowe?

Marchewki myjemy, obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy mąkę, otręby, mleko, cukier i cynamon. Na koniec wbijamy jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciasto nie powinno być za rzadkie, aby dobrze się formowało, w razie potrzeby dodajemy odrobinę otrębów.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżką nakładamy ciasto. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Usmażone placki układamy na papierowym ręczniku aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Gotowe placki możemy posypać cukrem pudrem, podawać z jogurtem lub konfiturami.
Komentarze

Do przepisu na: Placki marchewkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne