Przepis na Pilaw z mięsem mielonym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2393
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • sitko
  • deska
  • nóż

Jak zrobić Pilaw z mięsem mielonym?

Ryż umyć, osuszyć na sitku. Warzywa obrać i pokroić w tzw. Słupki. Na patelnie wlać olej, wsypać ryż i go zrumienić. Przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, dodać do ryżu i wlać 2 szkl. wody. Dodać warzywa, masło i przyprawy – garnek przykryć i zagotować potrawę chwilę dusząc (ok. 10 minut) następnie przykryty garnek zawinąć w gazetę i ciepły koc – odstawić na 1,5 godziny. Przed podaniem pilaw podgrzać, posypać natka i parmezanem. Smacznego!

Podobne przepisy

Pęczak z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Kasze i ryż

Pilaw z mięsem mielonym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Kasze i ryż

Kurczak z brokułami w sosie serowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: rosik93

Kategoria: Kasze i ryż

Ryżyki – kotleciki ryżowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-26

Dodany przez: Kwiatuszek210

Kategoria: Kasze i ryż

Faszerowane pomidory

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza gryczana na masełku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Kasze i ryż