Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi z truskawkami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5988

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami

Składniki

ciasto

nadzienie

dodatkowo

Jak zrobić Pierogi z truskawkami?

Nadzienie:
Truskawki odszypułkować, umyć i odsączyć. Pokroić w ćwiartki i zasypać cukrem.

Ciasto:
Do mąki wbić jajko, posolić i lekko połączyć, następnie zagniatać wlewając wodę. Wyrobić na sprężyste ciasto.
Podzielić na 4 części, każdą rozwałkować i wycinać kółka szklanką lub foremką pierogową. W środek każdego kółka układać łyżkę nadzienia, składać na pół i zlepiać brzegi.

Wstawić duży garnek z wodą, zagotować i wrzucać pierogi na wrzątek. Gotować 5 minut od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową.

Przed podaniem polać śmietaną i posypać cukrem.
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z truskawkami

!Lena#

!Lena

2009-04-03 09:52:27

Po pierwsze dlaczego niepoliczalne?? To niewiesz na ile gotujesz osob? Zazwyczaj kazdy zjada po 6 standardowo, tak sie przyjmuje. W barze nawet po 8 szt. Wiec nie rozymiem, no ale to nie moja dzialka. Mnie wyszlo na 4 osoby. I byly bardzo dobre, polecam, mozna posypac cynamonem i sa bardzo dobre, albo syropem klonowym. Dobrego próbowania...

!Semi#

!Semi

2009-03-15 16:34:29

Sprobowalam i bardzo mi zasmakowaly, ale polecam dodac na talerz lody, bardzo smaczne..

borys82#

borys82

2009-03-01 11:41:34

O moje ulubione pierogi polecam dodac jeszcze cynamonu lub kardanu, super

!Marysienka#

!Marysienka

2008-11-27 15:53:58

super, juz probowalam, ale jeszcze lepsze sa ze sliwkami lub morelami, goraco polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne