Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi z grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3504

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

Składniki

  • mąka 35 dag
  • jajko 1 szt
  • posiekany szczypiorek 2 łyżki

farsz

Jak zrobić Pierogi z grzybami?

Grzyby oczyścić, umyć (suszone zalać 1/21 wody, odsta­wić do napęcznienia). Gotować do miękkości, odcedzić i drobno posiekać (wywar zachować). Obrane cebule po­siekać, zeszklić na maśle. Dodać grzyby z wywarem. Goto­wać powoli, aż odparuje prawie cały płyn. Wymieszać z bułką tartą i doprawić do smaku. Do mąki ze szczyptą soli wbić jajko, wlać ok. 2/3 szklan­ki wody i zagnieść ciasto. Przykryć, odstawić na 30 minut. Cienko rozwałkować, wykroić szklanką krążki. Nakładać ły­żeczką farsz. Zlepić mocno brzegi, formując pierogi. Gotować w lekko osolonym wrzątku. Gdy wypłyną, do-gotować jeszcze 2 minuty na wolnym ogniu. Wyjąć, osa­czyć. Podawać z wody lub podsmażone (np. na pokrojo­nym w kostkę boczku), posypane szczypiorkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z grzybami

malina#

malina

2012-02-22 17:14:39

smaczne pierożki ,polecam

madi356#

madi356

2009-10-02 09:57:31

Pyszne są te pierożki. Moja rodzinka zawsze się nimi zajada.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne