Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Piernik bez miodu

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5182

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Piernik bez miodu
Piernik bez miodu

Składniki

  • mąka 3 szklanki
  • jaja 3 szt.
  • cukier 0,5 szklanki
  • dżem 1 słoik
  • masło 0,5 kostki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • kakao 1 łyżka
  • zimne mleko 1 szklanka
  • przyprawa korzenna do pierników 1 torebka
  • bakalie 5 dag

Jak zrobić Piernik bez miodu?

Przesiewamy mąkę. Jaja ucieramy z cukrem i nie przerywając ucierania dodajemy dżem, tłuszcz, partiami mąkę wymieszaną z sodą, kakao i na końcu mleko. Gdy wreszcie wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodajemy korzenie i bakalie. Ciasto przekładamy na posmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy w piekarniku o temperaturze 220 stopni przez pół godziny.
Komentarze

Do przepisu na: Piernik bez miodu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne