Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczona makrela

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2900

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ryba okazała się bardzo dobra, mało oścista (praktycznie kręgosłup usunęłam cały w jednym kawałku), mięsna i smaczna.

Zdjęcia

Ryba okazała się bardzo dobra, mało oścista (praktycznie kręgosłup usunęłam cały w jednym kawałku), mięsna i smaczna.

Składniki

Jak zrobić Pieczona makrela?

Makrele wypatroszyć i oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć w misce, w środku i na zewnątrz posolić, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na min 1h. Masło wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, odrobiną pieprzu i natki, posmarować nim równomiernie ryby w środku i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć po 2 plasterki cytryny. Na ryby położyć trochę musztardy, plasterki czosnku, posypać posiekaną natką, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. I piec ok 20 minut do ładnego przyrumienienia ryb. W trakcie raz polałam wytworzonym sosem. Makrelę podałam z sałatką i świeżą bagietką.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczona makrela

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne