Przepis na Pasztetowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
8310
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • kasza manna 1 kg
  • wątróbka wieprzowa 1 kg
  • mięso wieprzowe podgardle 1.5 kg
  • skórki wieprzowe 5 sztuk 5cm.x10cm.
  • bulion wieprzowy 1.5 l
  • jaja 10 sztuk
  • cebule 5 sztuk
  • pieprz
  • vegeta
  • jelita wieprzowe

Jak zrobić Pasztetowa?

Podgardle i skórki ugotować osobno, odcedzić i zmielić przez maszynkę o bardzo drobnych oczkach. Wątrobę zaparzyć, ale nie gotować, wystudzić, zemleć przez maszynkę i dodać do mielonego tłuszczu. Następnie dolać mleko lub rosół, wsypać mąkę i kaszę manną, sól i pieprz do smaku. Cebulę pokroić i usmażyć na tłuszczu do zrumienienia. Następnie rozetrzeć ją z odrobiną wody i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Nakładać do jelit i gotować przez ok. 1 godz. Na bardzo małym ogniu. Pasztetowa w słoikach:
nałożyć masę do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować w dużym garnku przez ok. 2 godz. Przy pasteryzowaniu w garnku trzeba dno wyłożyć ścierką żeby słoiki nie popękały.

Podobne przepisy

Filety z kurczaka ze śliwkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa prosto z patelni

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Sezamowe udka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Mielone z grzybami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Mielone z niespodzianką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Polędwiczka pyszna

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne