Przepis na Pasta z papryki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1938
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Pasta z papryki?

Paprykę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie wykroić gniazda nasienna, pokroić ją na drobno i zagotować wraz z octem. Paprykę należy odcedzić od octu i zmielić w maszynce do mielenia mięsa, następnie dodać do niej cały miód, oliwę oraz sól i zagotować wszystko razem. Gorącą pastę należy przełożyć do słoiczków i pasteryzować.

Podobne przepisy

Ser z rzodkiewką i ogórkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kluski śląskie z cukrem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Duszona cebulka z rodzynkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Kajzerka z serekiem topionym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-10

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Bomby nadziewane.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Gołąbki warzywne

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie