Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Papryka pieczona po grecku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3261

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • papryka 4 szt.
  • feta 40 dag
  • czerstwy chleb 4 kromki
  • pomidorki koktajlowe 20 dag
  • marynowane czarne oliwki bez pestek 5 dag
  • oliwa 4 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • pesto ze słoika 2 łyżki
  • listki bazylii 2 łyżki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Papryka pieczona po grecku?

Warzywa umyć. Ze strąków papryki odkroić wierzchy, usunąć ze środka pestki. Odkrojone wierzchy pokroić w kostkę. Pomidorki przekroić na potówki. Oliwki osaczyć z zalewy, pokroić w plasterki. Kromki chleba natrzeć prze­krojonymi ząbkami czosnku, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej oliwie. Fetę pokroić w kostkę, wymieszać z grzankami, pomidorkami, oliwkami i papryką. Dodać pesto, listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku. Strąki papryki napełnić nadzie­niem, zawinąć w pergamin, ustawić pionowo w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i zapiekać około 20 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Papryka pieczona po grecku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne