Przepis na Panierowane tofu

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4734
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy wegetariańskie

Tofu powstaje z mleka sojowego, może być gładkie, może być twarde. Tofu smakuje tak jak się je przyprawi. Panierowane tofu jest pyszne, najlepiej podawać je z sałatkami o wyrazistym smaku. Ponadto tofu jest doskonałym źródłem białka, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne.

Zdjęcia

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Panierowane tofu?

Tofu pokroić na prostokąty lub kwadraciki o grubości 1-1,5 cm. Następnie skropić sosem sojowym i posypać pieprzem. Jajko lekko ubić. Kawałki tofu maczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzać olej i smazyc na złoto.

Podobne przepisy

Quinoa na śniadanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 13 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Yorkshire pudding

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Gordon Ramsay

Ciasto z fetą i oregano

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Panierowane tofu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Pieczone pomidory

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Jajecznica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 8 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Przepisy wegetariańskie