Przepis na Panga w cieście serowym

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas pieczenia:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1006
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • filety z pangi 6 szt
  • starty żółty ser 20 dag
  • śmietana 200 ml
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • mąka razowa 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mozzarella 6 plasterków
  • pomidory 6 plastrów

Jak zrobić Panga w cieście serowym?

Filety myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 20 min. Przygotowujemy ciasto: starty ser, śmietanę, jajka, łyżkę oliwy, mąkę i bułkę tartą dokładnie mieszamy. Każdy filet dokładnie panierujemy w cieście a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Po tym czasie na rybie układamy plasterki pomidora, na nim mozzarellę i zapiekamy jeszcze kilka minut, do czasu aż ser się roztopi. Możemy podawać z musem z cukinii.

Podobne przepisy

Smażona ryba

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Rybka gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Pstrąg w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: graszka0604

Kategoria: Ryby

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Moja wigilijna ryba po grecku – smażona

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby