Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Owocowy przecier

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1036

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • jabłka papierówki 2 kg
  • śliwki renklody 2 kg
  • cukier 40 dag

Jak zrobić Owocowy przecier?

Jabłka proszę umyć pod bieżącą wodą, a następnie przekroić w połówki, po czym wrzucić je do garnka i podlać 3/4 szklanki letniej wody i dodać wydrylowane śliwki renklody. Wszystko razem należy rozgotować. Owoce należy po rozgotowaniu przetrzeć dokładnie przez sito i dodać do nich cukier podany w przepisie, a następnie ponownie zagotować na wolnym ogniu. Przecier proszę włożyć do słoików i szczelnie je zakręcić.
Komentarze

Do przepisu na: Owocowy przecier

madi356#

madi356

2009-09-30 21:49:53

z pewnością zdrowy jest taki przecier:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne