Przepis na Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1052
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • kozi ser 100 g
  • rukiew 75 g
  • grejpfrut
  • oliwki 15 szt

SOS DO SAŁATKI

  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sok z limonki 2 łyżki
  • kolendra 2 łyżki
  • czarny pieprz
  • szczypta cukru

Jak zrobić Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą?

Rozgrzać grillową patelnię, ułożyć na niej ser i smażyć łagodnie 2-3 minuty, przewracając raz, aby obie strony delikatnie się zrumieniły.
Ułożyć rukiew na płytkim talerzu. Na liściach położyć ser, ćwiartki grejpfruta i oliwki.
wymieszać składniki sosu i polać nim sałatkę. Podawać od razu. Można posypać startą skórką limonki.

Podobne przepisy

Maliny z ananasem i kiwi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenny sos do kanapek i wędlin

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Pasta twarogowa z kiszonymi ogórkami i cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Twaróg z cynamonem do kanapek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Jajka majonezowo-keczupowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet