Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Paprykę pokroić na paseczki. Różyczki brokułów opłukać, osączyć. W rondelku rozgrzać 1 łyżkę masła, włożyć cebulę, grzyby, paprykę i brokuły. Smażyć, mieszając 5 minut. Dolać niewielką ilość wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Odparować, doprawić świeżą bazylią, solą i pieprzem. Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu. Masę jajeczną ubić widelcem. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wlać masę jajeczną. Poruszać patelnią aby masa równomiernie się rozlała. Gdy omlet zetnie się od spodu, unieść brzeg omletu i pochylić patelnię tak, aby rzadsza część masy spłynęła pod spód i też się ścięła. Usmażony omlet zsunąć na ogrzany talerz, ułożyć na nim grzyby i złożyć na pół.
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby