Żółtka proszę oddzielić o białek. Mąkę połączyć proszę z solą, żółtkami, mlekiem i wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Białka jaj należy dokładnie ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na patelni należy rozgrzać masło, cebulę posiekać bardzo drobno i zrumienić ją na maśle. Do cebuli należy dodać grzybki, doprawić solą i w miarę potrzeby podlać odrobiną wody, wszystko razem udusić do moemntu, kiedy płyn odparuje z patelni. Do grzybków należy dodać natkę pietruszki, a po wymieszaniu dodać grzybki do wcześniej przygotowanego ciasta i wymieszać znów. Na patelni należy rozgrzać olej i smażyć na nim naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet