Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Nadziewany bakłażan

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2109

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zamiast bakłażana można też dodać kabaczka.

Zdjęcia

Zamiast bakłażana można też dodać kabaczka.

Składniki

  • bakłażan duży 1 szt
  • cebula 1 szt
  • pomidor 1 szt
  • papryka czerwona pól szt
  • papryka żółta pół szt
  • mięso mielone 150 g
  • ser z pleśnią 100 g
  • bazylia suszona 1 łyżeczka mała
  • olej 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Nadziewany bakłażan?

Bakłażana przekroić wzdłuż, posolić , poczekać kilka minut i delikatnie wydrążyć. Miąższ posiekać razem z pomidorem i cebulą oraz kolorową papryką, podsmażyć na oleju, dodać mięso i przyprawy, podlać 2 łyżkami wody, dusić kilka minut. Dodać bazylie i przyprawy. Farszem napełnić bakłażana, na wierzchu położyć połowę sera z pleśnią pokrojony w paski i piec pod przykryciem ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia naczynie odkryć i dać pozostały ser, zapiekać do zrumienienia. Zamiast bakłażana można też dodać kabaczka.
Komentarze

Do przepisu na: Nadziewany bakłażan

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne