Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Nadziewana kalarepka

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1217

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kalarepy 4 szt
  • mięso mielone 25 dag
  • jajka 2 szt
  • cebula 1 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • ryż ugotowany 4 łyżki
  • tarta bułka 1 łyżka
  • margaryna 1 łyżka
  • śmietanka 1/2 szklanki
  • mąka 1 łyżeczka
  • sos pomidorowy 1 opakowanie

Jak zrobić Nadziewana kalarepka?

Kalarepy umyte obrane w całości ugotować 15 minut w osolonej wodzie. Gdy ostygną, delikatnie wydrążyć miąższ łyżeczką. Do mielonego mięsa dodać posiekany miąższ kalarepki, ryż, drobno pokrojoną cebulkę, jajka i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem i napełnić kalarepki. Naczynie żaroodporne smarować tłuszczem, ułożyć kalarepki i zalać śmietaną wymieszaną z mąką, piec 20 minut w temperaturze 200 st.C. Podawać polane sosem pomidorowym.
Komentarze

Do przepisu na: Nadziewana kalarepka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne