Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Muszle z serem camembert

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2130

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Muszle z serem camembert

Składniki

  • muszle makaronowe duże 1 op
  • szpinak mrożony 2 op
  • masło
  • camembert 2 op
  • wino białe 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • bulion warzywny (może być z kostki) 1 szklanka

Jak zrobić Muszle z serem camembert?

Muszle ugotować 7-10 minut w osolonej wodzie na półtwardo, zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, 1 ser i wino. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę dusić. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na wylanym bulionie. Drugi ser camembert pokroić i ułożyć na muszlach. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni
Komentarze

Do przepisu na: Muszle z serem camembert

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne