Przepis na Morszczuk w panierce ognistej

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1118
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

panierka

do smażenia

Jak zrobić Morszczuk w panierce ognistej?

Rybę podzielić na kawałki (ja kroje 1 filet na 3 mniej więcej równe części). Jajka rozbić do miski i lekko ubić. Wymieszać bułkę tartą z pieprzem kajeńskim. Każdy kawałek ryby posypać sola i pieprzem. Panierować rybę w kolejności: mąka – jajko – panierka. Smażyć rybę na mocno rozgrzanym oleju, na złoto z obu stron (około 5 minut).

Podobne przepisy

Smażony karp świąteczny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Ryba w szarym sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Dorsz duszony na liściach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Sola w cieście piwnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażone świeże ryby

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z jabłkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby