Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Młoda kapusta z patelni

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4469

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

szybki obiad

Zdjęcia

szybki obiad
szybki obiad
szybki obiad

Składniki

warzywa i grzyby

  • kapusta młoda 1 główka
  • kiełbasa cienka 10 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • cebula 1 szt
  • pomidor bez skórki 2 szt
  • koperek 1 pęczek
  • olej 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Młoda kapusta z patelni?

Kapustę drobno pokroić (może być kapusta, która nam została od gołąbków, jest już sparzona więc się szybciej usmaży). Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy kiełbasę i boczek, podsmażamy. Dodajemy kapustę, podlewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 15 min. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy lub pokrojone bez skórki pomidory. Dusimy jeszcze trochę aż odparuje woda. Doprawiamy wegetą, pieprzem i majerankiem lub koperkiem jak kto woli. Ja jeszcze dodaję duszoną cukinię ze słoika, którą robię w sezonie. Smacznego !!!
Komentarze

Do przepisu na: Młoda kapusta z patelni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne