Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Miodowa czekolada na gorąco

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1140

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • gorzka czekolada 1 tabliczka
  • płynny miód wielokwiatowy 4 łyżki
  • półtłuste mleko 0,5 l
  • śmietana kremówka 150 ml
  • cukier waniliowy 1 op
  • orzechy laskowe posiekane 1 łyżka

Jak zrobić Miodowa czekolada na gorąco?

Do garnuszka wlewamy mleko i dodajemy pokruszoną czekoladę, podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści. Cały czas mieszamy by czekolada nie przywarła do garnka. Gdy mleko zacznie się gotować, odstawiamy i czekamy aż lekko przestygnie. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Ciepłą czekoladę rozlewamy do czterech filiżanek. Do śmietany kremówki dodajemy cukier waniliowy, ubijamy na sztywno i dekorujemy czekoladę w filiżankach. Na wierzchu posypujemy orzechami
Komentarze

Do przepisu na: Miodowa czekolada na gorąco

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne