Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mięsna zupa wołowo-wieprzowa

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 729

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wołowina 200 gram
  • wieprzowina 200 gram
  • ziemniaki 5 sztuk
  • cebula 2 główki
  • pomidory 3 sztuki
  • mąka 3 łyżki
  • tłuszcz 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • curry 1 szczypta
  • ostra mielona papryka 1 szczypta
  • papryka mielona łagodna 1 szczypta
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka
  • bulion mięsny 2 szklanki

Jak zrobić Mięsna zupa wołowo-wieprzowa?

Mięso kroimy w kostkę, cebule obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Oprószamy mąką, curry oraz mieloną papryką, zalewamy bulionem i gotujemy aż wszystkie składniki zmiękną. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz sparzone i obrane ze skórki pomidory. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewamy do półmisków i posypujemy natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Mięsna zupa wołowo-wieprzowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne