Przepis została dodana w dniu: 22.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2413 osób!
Bon Appétit!
Mąkę mieszamy z cukrem, posiekanymi orzechami, margaryną, jajkiem, łyżeczką proszku do pieczenia, cukrem waniliowym i aromatem do ciasta. Ciasto zagniatamy i chłodzimy w lodówce około 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i rozkładamy do natłuszczonej blaszce o wymiarach 25×28 centymetrów. Na brzegach blaszki wykładamy ciasto na wysokość około 1 cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Masa: Gotujemy budyń z aromatem do ciasta, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń mieszamy z margaryną za pomocą miksera. Masę wkładamy na ostygnięte ciasto. Ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy według uznania: orzechami, wiórkami kokosowymi, rodzynkami czy migdałami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Ile porcji: 30
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2022-09-19
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta