Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Masa do babeczek

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2177

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • żelatyna 4 łyżeczki
  • jogurt naturalny bez cukru 25 dag
  • śmietana kremówka 50 dag
  • cukier puder 6 łyżek
  • czekolada deserowa 1 tabliczka
  • jagody 15 dag
  • listki mięty do dekoracji

Akcesoria

  • rondelek

Jak zrobić Masa do babeczek?

Żelatynę zalewamy w garnuszku niewielką ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy na niewielkim ogniu ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Czekoladę deserową topimy w rondelku na niewielkim ogniu często mieszając. Następnie roztopioną czekoladą smarujemy środek i brzegi gotowych babeczek. Babeczki odstawiamy aby czekolada dobrze zastygła. Przygotowujemy krem:jogurt naturalny łączymy z rozpuszczoną żelatyną oraz cukrem pudrem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy obie masy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Jagody myjemy i osączamy na sicie. Tężejącym kremem napełniamy babeczki, posypujemy jagodami i ozdabiamy listkami mięty.
Komentarze

Do przepisu na: Masa do babeczek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne