Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z włoskim sosem pomidorowym

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3837

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Smaczny sos do wszelkiego rodzaju makaronów.

Zdjęcia

Smaczny sos do wszelkiego rodzaju makaronów.

Smaczny sos do wszelkiego rodzaju makaronów.

Składniki

Jak zrobić Makaron z włoskim sosem pomidorowym?

Makaron (nitki, wstążki) ugotować wg zaleceń producenta, odcedzić. Pomidory umyć i osuszyć. Naciąć każdego pomidora i wrzucić do wrzącej wody na 2-3 minuty, po czym zanurzyć je w zimnej wodzie. Wyjąć z wody i zdjąć skórkę, posiekać grubo miąższ. Rozgrzać oliwę lub olej na patelni. Wrzucić na patelnię zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę, smażyć mieszając na małym ogniu 4-5 minut i odstawić. Gdy cebula ostygnie, wrzucić pomidory i cukier, wlać oliwę i ocet. Dodać sól i pieprz, wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Podawać z w makaronem.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z włoskim sosem pomidorowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne