Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z jagodowo-cytrynowym sosem

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 948

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron 250 gram
  • sól do wody
  • woda do zagotowania
  • jagody świeże lub mrożone 2 szklanki
  • cukier 6 łyżek
  • skórka cytryny 2 łyżki czubate
  • woda 10 łyżek

Jak zrobić Makaron z jagodowo-cytrynowym sosem?

Makaron gotujemy w wodzie z solą. Skórkę cytryny kroimy na bardzo malutkie kawałki. Jagody dokładnie myjemy, dodajemy do niej cukier, sok z cytryny i skórkę z cytryny oraz 10 łyże wody. Wszystkie składniki na sos mieszamy i gotujemy na delikatnym ogniu około 15 minut. Polewamy makaron. Można użyć inny rodzaj makaronu np rurki, świderki.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z jagodowo-cytrynowym sosem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne