Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron rurki z boczkiem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1730

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • cebula 2 szt
  • masło 2 łyżki
  • wędzony boczek 40 dag
  • mrożony groszek 1 paczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • suszone oregano 1 łyżeczka
  • makaron rurki 1 paczka
  • oliwa 2 łyżki
  • żółty ser 10 dag
  • czosnek 2 ząbki

Jak zrobić Makaron rurki z boczkiem?

Cebule obieramy i siekamy, szklimy na maśle.Boczek kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i smażymy razem aż stanie się chrupiący.Dokładamy zamrożony groszek, mieszamy i dusimy aż stnie się miękki.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy na patelni z cebulą, groszkiem i boczkiem. Dodajemy oliwę i mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze ok. 2-3 min a następnie wykładamy na talerze.Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim danie na talerzch.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron rurki z boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne