Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Lukier do pączków

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3819

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ten lukier znakomicie nadaję się do lukrowania pączków. Słodki smak cukru pudru zostaje złamany przez dodatek soku z cytryny i olejku cytrynowego.

Można użyć też soku z pomarańczy lub limonki, a dodatkowo posypać pączki skórką otartą z cytrusów.

Zdjęcia

Ten lukier znakomicie nadaję się do <b>lukrowania pączków</b>. Słodki smak cukru pudru zostaje złamany przez dodatek soku z <b>cytryny</b> i olejku cytrynowego. <br/><br/>Można użyć też soku z pomarańczy lub limonki, a dodatkowo posypać pączki skórką otartą z cytrusów.

Składniki

  • cukier puder 300 g
  • woda 3 łyżki
  • rum 1 łyżka
  • sok z cytryny kilka kropel
  • olejek cytrynowy kilka kropel

Jak zrobić Lukier do pączków?

Mieszam wodę z rumem i wsypuję cukier puder. Masa będzie gęsta, dlatego rozrzedzam ją dodając po kilka kropel soku z cytryny i olejku cytrynowego.

Ilość soku z cytryny zależy od tego jakiej gęstości lukier chcemy otrzymać.
Komentarze

Do przepisu na: Lukier do pączków

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne