Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Łosoś w sosie sojowo-mandarynkowym

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3199

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

marynata

  • sos sojowy 1 szklanka
  • brązowy cukier 1,5 łyżeczki
  • ocet ryżowy 0,25 szklanki
  • korzeń imbiru 1 kawałek
  • czosnek 2 ząbki
  • mandarynka 1 szt.

Jak zrobić Łosoś w sosie sojowo-mandarynkowym?

Mandarynkę umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Ko­rzeń imbiru oraz czosnek obrać i posiekać. Do miseczki wlać sos sojowy, dodać ocet, cukier, łyżkę imbiru, skórkę i sok z mandarynki, czosnek oraz 1/2 szklanki wody. Marynatę dobrze wymieszać, odstawić. Filety z łososia umyć, ułożyć obok siebie w dużym płas­kim naczyniu i zalać przygotowaną marynatą. Przykryć i pozostawić na godzinę w temperaturze pokojowej lub marynować przez noc w lodówce. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. Wyjąć filety z marynaty, pozostawiając na nich drobinki imbiru. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią aluminiową i piec 20-30 min. Podawać łososia z brokułami.
Komentarze

Do przepisu na: Łosoś w sosie sojowo-mandarynkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne