Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Łopatka w wersji chińskiej

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2050

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Inna postać łopatki

Zdjęcia

Inna postać łopatki

Składniki

  • łopatka wieprzowa 0,5 kg
  • cebula 2 sztuki
  • pieczarki 5 sztuk
  • olej 2 łyżki
  • czerowna papryka 1 sztuka
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra

Jak zrobić Łopatka w wersji chińskiej?

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso pokrojone w kostkę i podsmaż na rumiany kolor. Następnie dodaj pokrojone w półplasterki pieczarki oraz paprykę pokrojoną w kostkę, smaż chwilę razem. Następnie dodaj przyprawy i 2 szklanki wody, przykryj i duś do miękkości, podawaj z kaszą.
Komentarze

Do przepisu na: Łopatka w wersji chińskiej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne