Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Lasagne serowa

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3565

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Lasagne serowa
Lasagne serowa
Lasagne serowa
Lasagne serowa
Lasagne serowa

Składniki

Jak zrobić Lasagne serowa?

Makaron chwilę al'dente. Połowę żółtego sera, śmietanę, ser ricotta i koncentrat miksujemy. Doprawiamy pieprzem, bazylią i oregano.
Na wysmarowane olejem dno naczynia żaroodpornego układamy 3 listki makaronu, polewamy 1/3 sosu, kruszymy ser feta, przykrywamy kolejną warstwą makaronu, polewamy 1/3 sosu, układamy pokrojoną w plasterki mozarellę, układamy makaron polewamy resztą sosu, na wierzch posypujemy starty ser. Zapiekamy 10 min w zamkniętym naczyniu, po czym otwieramy i zapiekamy jeszcze 10 min.
Komentarze

Do przepisu na: Lasagne serowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne