Krewetki rozmrażamy, obieramy, opłukujemy i osuszamy. Nacinamy lekko grzbiety i usuwamy czarne włókna.Natkę pietruszki siekamy.Z papryczki chilii usuwamy gniazdo nasienne i drobno siekamy.Plastry ananasa odsączamy i kroimy na ćwiartki.Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy krewetki i smażymy ok. 3 min.Solimy, posypujemy natką i chilii i smażymy jeszcze ok.1 min cały czas mieszając.Zdejmujemy z patelni.Na pozostałym oleju smażymy przez minutkę ananasa.Na szpilki do szaszłyków nadziewamy kolejno krewetkę, przesmażonego ananasa, listek kolendry.Szpadki układamy w wysokim kubeczku.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski