Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krewetki diabelskie

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4973

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ugotowane krewetki 50 dag

marynata

  • zielone papryki 2 szt.
  • ostre zielone chili 3 szt.
  • czosnek 3 ząbki
  • limonki 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • pomidory 3 szt.
  • dymka 1 pęczek
  • keczup 1 łyżeczka
  • czerowny ocet winny 2 łyżki
  • pieprz 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • liście kolendry 3 szt.

Jak zrobić Krewetki diabelskie?

Strąki zielonej papryki piec na patelni, aż pojawią się na nich pęcherzyki. Wtedy włożyć strąki do foliowej toreb­ki, odłożyć na 15 min. Potem zdjąć z papryk skórkę i po­kroić miąższ w paski. Poszatkować cebulę, przecisnąć czosnek przez praskę, drobno pokroić ostre chili i dymkę. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i posiekać miąższ. Z umytych limonek zetrzeć skórkę, wycisnąć z nich sok. Wymieszać składniki marynaty, dodać listki kolendry i doprawić do smaku. Do marynaty włożyć krewetki na 12 godzin. Podawać lekko schłodzone.
Komentarze

Do przepisu na: Krewetki diabelskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne