Przepis na Kremówka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
11762
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie 2 opakowania

KREM;

Jak zrobić Kremówka?

Z ciasta francuskiego upiec dwa placki (każdy osobno)

KREM-Mąkę rozrobić z częścią mleka i budyniem śmietankowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać do niego mąkę z budyniem rozrobionym w mleku. Ostudzić.
Margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo zimny budyń, dolej ucierając.
Na jeden placek upieczonego ciasta wyłożyć krem i równo rozsmarować, przykryć drugim plackiem. Posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Karpatka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Ciasta

Pierniczki Babusi

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasto na tartę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: testera

Kategoria: Ciasta

Brzoskwiniowe mamy

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Szybkie ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kokosowo- makowa babka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-22

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta