Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kotlety schabowe

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas smażenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3053

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Kotlety schabowe to chyba najbardziej znane danie z wieprzowiny. Kiedyś przygotowywane na niedzielny obiad, teraz spotykane chyba tylko w barach mlecznych ;) Niemniej polecam, bo są pyszne!

Zdjęcia

<b><i>Kotlety schabowe</i></b> to chyba najbardziej znane danie z wieprzowiny. Kiedyś przygotowywane na niedzielny obiad, teraz spotykane chyba tylko w barach mlecznych ;) Niemniej polecam, bo są pyszne!

Składniki

  • schab 0,75 kg
  • jaja 2 sztuki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
  • przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

do smażenia

Jak zrobić Kotlety schabowe?

Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry, oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Następnie rozbić tłuczkiem kuchennym.

Na patelni rozgrzać tłuszcz.

Kotlety panierować w roztrzepanym miotełką jajku, następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Komentarze

Do przepisu na: Kotlety schabowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne