Przepis na Konchilioni faszerowane

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3194
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Składniki

  • muszle duże 18 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • bazylia 2 pęczki
  • parmezan tarty 5 dag
  • orzeszki pini 5 dag
  • oliwa 100 ml
  • pomidory 3 szt
  • szynka konserwowa 15 dag
  • mozzarella 15 dag
  • oliwki czerwone bez pestek 10 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz biały 1 szczypta

Jak zrobić Konchilioni faszerowane?

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, osączyć. Czosnek obrać. Bazylię opłukać, 3/4 zmiksować z parmezanem, czosnkiem, orzeszkami i oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Resztę bazylii drobno posiekać. Pomidory umyte pokroić w kostkę. Szynkę, mozzarellę oraz oliwki pokroić w kostkę tej samej wielkości, wymieszać z posiekaną świeżą bazylią. Muszlę napełnić farszem, ułożyć na talerzu polanym sosem pesto.

Podobne przepisy

Makaron z kremowym sosem grzybowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby

Babeczki z czarnego spaghetti z sosem słodko-kwaśnym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Ravioli ze szpinakiem i ricottą podane z sosem szpinakowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Makarony

Makaron z kiełbasą i sosem serowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Makarony

Spagetti

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Makarony

Makaron z sosem z tuńczyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Makarony