Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kompot z wiśni

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4906

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kompot z wiśni
Kompot z wiśni
Kompot z wiśni
Kompot z wiśni
Kompot z wiśni

Składniki

Jak zrobić Kompot z wiśni?

Wiśnie myjemy, usuwamy ogonki. Następnie wkładamy wiśnie do wyparzonych słoików.
Zalewa:
zagotowujemy wodę z cukrem. Tak przygotowaną zalewą zalewamy wiśnie i pasteryzujemy około 30 minut od zagotowania. Idealny na zimę.
Komentarze

Do przepisu na: Kompot z wiśni

aska996#

aska996

2012-06-04 21:08:43

Pasteryzować aż pół godziny? Wydaję mi się, że to trochę za długo, potem jak będę chciała wydrylować w zimie do np. ciasta to nie dam rady zrobić tego w drylownicy bo wiśnie będą za bardzo ciapowate

!jan#

!jan

2012-06-02 07:48:39

A kiedy zakręcamy słoiki? Po zalaniu zalewą czy na końcu? Bardzo ten przepis nieprecyzyjny. Chyba dla kogoś, kto wie jak to robić!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne