Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kompot owocowy z dodatkiem mięty

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1550

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kompot owocowy z dodatkiem mięty

Składniki

  • maliny 1 szklanka
  • jabłko 2 szt
  • jagody 1/4 szklanki
  • agrest 1/2 szklanki
  • woda 3 litry
  • mięta świeża 2 łodygi
  • cukier brązowy 3 łyżki czubate

Jak zrobić Kompot owocowy z dodatkiem mięty?

Owoce myjemy, jabłka obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Wodę wlewamy do wysokiego garnczka i dodajemy wszystkie owoce, przykrywamy pokrywką. Gotujemy na małym ogniu około 15-20 minut. Dodajemy listki mięty i cukier. Mieszamy. Można pić ciepły kompot jak również zimny, schłodzony w lodówce. Polecam do obiadu.
Komentarze

Do przepisu na: Kompot owocowy z dodatkiem mięty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne