Ugotować ziemniaki w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Pomidory (bez skórki) pokroić w plastry, oczyszczone z gniazd nasiennych papryki – w paski, cebule – w talarki. Filety z karpia ponacinać, w nacięcia włożyć paski wędzonego boczku, posypać je mielona papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć ziemniaki, na ziemniakach kawałki ryby, a na nich plastry pomidorów, talarki cebuli oraz paski papryki. Zapiekankę skropić stopionym masłem. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180stc, po czym polać wymieszaną z mąką śmietaną i piec jeszcze 20-25 minut.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa