Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Karkówka nadziewana pieczarkami

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 1 dni
Czas pieczenia: 2 godz.
Czas smażenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5749

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Karkówka nadziewana pieczarkami

Składniki

  • schab karkowy bez kości 1 i 1/2 kg
  • mielona łopatka 1/2 kg
  • pieczarki 1/2 kg białych i twardych
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • rozmaryn do smaku
  • czerstwa bułka 1/2 szt
  • mleko 3/4 szklanki do namoczenia bułki
  • cebula 1 średnia
  • oliwa do smażenia
  • jajko 1 duże
  • białe wino półsłodkie 1 szklanka

dodatkowo

  • mocna nitka

Jak zrobić Karkówka nadziewana pieczarkami?

Schab rozkroić na jeden duży płat mięsa. Rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oliwie.

Oczyszczone pieczarki pokroić i podsmażyć na oliwie. Do pieczarek dodać połowę zeszklonej cebuli, doprawić do smaku solą, pieprzem. Nadmiar płynu z pieczarek zlać do szklanki i odstawić.

Mięso mielone wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, zeszkloną cebulą, solą i pieprzem do smaku. Na płacie mięsa rozsmarować mielone i posypać rozmarynem. Rozłożyć pieczarki i zawinąć w roladę.

Mięso obwiązać nitką, posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Włożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Potem obsmażyć na rumiano z każdej strony.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać winem i wodą. Wlać sok ze smażenia pieczarek, przykryć pokrywą i piec w 180 stopniach przez ok. 2 godziny. W połowie pieczenia roladę przełożyć na drugą stronę.
Komentarze

Do przepisu na: Karkówka nadziewana pieczarkami

Asus#

Asus

2012-03-31 21:08:52

Mi trochę ciemniejszy wyszedł niż jest na zdjęciu ale jest super. Polecam!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne