Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kapusta Wigilijna

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 963

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kapusta Wigilijna

Składniki

  • kapusta kiszona 1 kg
  • suszone grzyby kilkanaście sztuk
  • cebula
  • mąka 1 łyżka
  • olej lniany 3 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • vegeta

Jak zrobić Kapusta Wigilijna?

Grzyby namocz w gorącej wodzie i zostaw na kilka godzin, żeby zmiękły. Po tym czasie posiekaj je. Kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z grzybami, (ok. 1 szklanki), ok. 40 min. Na patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Do kapusty wrzuć cebulę z zasmażką i dopraw solą, pieprzem i vegetą. Dodaj pozostały olej. Duś jeszcze wszystko razem przez 5 min.
Komentarze

Do przepisu na: Kapusta Wigilijna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne